Klachtenprocedure Zorg
Dagbesteding Volwassenen
Dagbesteding Jeugd
Zorg op maat, avontuur te paard
Klachtenprocedure zorg
Heb je een klacht, wat kan je dan doen?
Het kan gebeuren dat je een klacht hebt over Stichting Deilse Hoeve Zorg (hierna te noemen: DHZ). Een klacht is dat je aangeeft dat je ontevreden bent over hoe je behandeld wordt door DHZ of een medewerker van DHZ.
DHZ heeft een klachtenregelement voor deelnemers van DHZ. Je hebt deze ontvangen toen je bij DHZ bent begonnen en je vindt hem hier en op de website van Coöperatie Boer en Zorg.
Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar om je klacht kenbaar te maken.
- Bespreek de klacht, op een rustig tijdstip, met een begeleider, teamleider of de eigenaar van DHZ. Neem je ouders of vertegenwoordigers mee.
- Ga een gesprek aan met de vertrouwenspersoon van de zorgboerderij. De vertrouwens persoon is er voor jou en jouw belang.
Stuur Lydia de Kock een WhatsApp 0651671456 - Bespreek de klacht met de klachtenfunctionaris van de Coöperatie Boer en Zorg. Deze helpt je bij het oplossen van de klacht en kan je ook verder helpen als het informeel oplossen niet lukt.
Ben Eikelboom: 06-25 37 76 42 of klachtenfunctionaris@boerenzorg.nl.
- Als je er met de zorgboer, al of niet via de vertrouwenspersoon of klachtenfunctionaris niet uitkomt, kun je naar de Landelijke Klachtencommissie Landbouw en Zorg of de erkende Geschillencommissie Landbouwzorg gaan.
Je bent vrij om te kiezen.
Vertrouwenspersoon
Vertrouwenspersoon van DHZ
Wij hebben een eigen onafhankelijke vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon is er voor jou en jouw belang.
Lydia de Kock
Mijn naam is Lydia de Kock. Ik ben getrouwd en woon met mijn man en onze vijf kinderen in Neerijnen. De kinderen zijn tussen de 6 en 19 jaar oud. Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen en fietsen. Ik geniet ook erg van een goed gesprek. Toen Henk en Wilma de Deilse Hoeve over hadden genomen, kwamen ze naar mij met de vraag of ik de nieuwe vertrouwenspersoon wilde worden. Omdat ik er graag voor mensen wil zijn, op allerlei gebied, was er eigenlijk geen twijfel over deze vraag. Een luisterend oor, het samen zoeken naar een oplossing… ik sta voor u / jou klaar als dit nodig mocht zijn.
Neem contact op met Lydia de Kock: stuur een WhatsApp naar 0651671456
Landelijke vertrouwenspersoon
Landelijk zijn er meerdere vertrouwenspersonen actief waar je je klacht kunt indienen. Zij kunnen samenwerken met onze vertrouwenspersoon als dat nodig is. Dit gebeurt alleen als jij dat wil. Het kan namelijk zijn dat zij kennis hebben die belangrijk is om jou te helpen. Ook mag je altijd direct contact opnemen met deze vertrouwenspersonen. Maak hiervoor een afspraak, zodat er echt even tijd voor je is. Je mag je ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger meenemen naar dit gesprek.
- Wanneer je jeugdzorg krijgt kan je je klacht bespreken met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Deze helpt je dan verder en kunnen samenwerken met onze vertrouwenspersoon als dat nodig is. Dit gebeurt alleen als jij dat wil. Het kan namelijk zijn dat zij kennis hebben die belangrijk is om jou te helpen. Ook mag je altijd direct contact opnemen met deze vertrouwenspersonen.
Klik hier voor meer informatie
Tel: 088 555 1000 (gratis) Heb je een verstandelijke beperking, psychogeriatrische aandoening en/of een aandoening met vergelijkbare beperkingen, zoals de ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov en niet-aangeboren hersenletsel? Dan kan het zijn dat je een klacht hebt over de zorg, omdat je iets niet wil of niet mag. Je kan daarover contact opnemen met Stemgever:
Klik hier voor meer informatie
Tel: 0889294099
- Voor alle naasten van ggz-patiënten is er de familievertrouwenspersoon. Familie en andere betrokkenen kunnen direct contact opnemen via:
Klik hier voor meer informatie
Tel: 0900-333 2222 (€0,10 per minuut)
Mail: vraag@familievertrouwenspersonen.nl
Klacht indienen bij Landelijke Klachtencommissie Landbouw en Zorg
Als je er met de zorgboer, al of niet via de vertrouwenspersoon of klachtenfunctionaris niet uitkomt, kun je naar de Landelijke Klachtencommissie Landbouw en Zorg of de erkende Geschillencommissie Landbouwzorg gaan. Je kunt deze stappen achtereenvolgens nemen (eerst naar de klachtencommissie en dan naar de geschillencommissie), maar je kunt ook direct naar de geschillencommissie stappen.
Dien een klacht in bij de Landelijke Klachtencommissie Landbouw en Zorg
Voor meer informatie over en het reglement van de Landelijke Klachtencommissie zie: https://www.iar.nl/klachtencommissie-landbouw-en-zorg/
Schrijf een brief of E-mail naar de Landelijke Klachtencommissie Landbouw en Zorg.
Vermeld in de brief:
- Jouw naam, adres, telefoonnummer en dat van je wettelijke vertegenwoordiger of van diegene die je helpt bij het maken van de brief;
- De naam, adres en telefoonnummer van de zorgboerderij en de persoon over wie je een klacht indient;
- Een zo’n uitgebreid mogelijke beschrijving van de gebeurtenis waarover je een klacht hebt;
- De reden waarom je hier een klacht over hebt;
- Een beschrijving over wat je al hebt ondernomen om tot een oplossing van de klacht te komen;
- Stuur je brief naar:
Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.
Klachtencommissie Landbouw en Zorg
Postbus 245, 6700 AE Wageningen
of e-mail: info@iar.nl
- Je kunt ook gebruik maken van een formulier dat te vinden is op de website van de Klachtencommissie.
De landelijke klachtencommissie gaat de klacht dan onderzoeken. Het kan zijn dat je wordt gebeld of dat de commissie op de zorgboerderij of andere locatie op bezoek komt om meer informatie te vragen aan jou en aan de zorgboerderij. Na een paar weken krijg je bericht van de klachtencommissie. De commissie geeft dan aan of je klacht terecht is en welke dingen de zorgboerderij en jij zouden kunnen verbeteren.
Informatie over de klachtafhandeling kan ook telefonisch worden opgevraagd: 0317-424181
De behandeling van de klacht door de klachtencommissie brengt voor de klager geen kosten met zich mee.
Maak je geschil aanhangig bij de Geschillencommissie Landbouwzorg
Bent u niet tevreden met de uitkomst van uw klachtbehandeling? Dan kunt u naar de Geschillencommissie Landbouwzorg gaan. Zie: https://www.iar.nl/geschillen/geschillencommissie-landbouwzorg/
Meer informatie hierover kunt u opvragen bij de klachtenfunctionaris.
De Geschillencommissie kent een formelere procedure dan de Klachtencommissie. De Geschillencommissie neemt juridisch bindende beslissingen. Bij de Geschillencommissie kun je bijvoorbeeld ook terecht met financiële claims.
Schrijf een brief of E-mail naar de Geschillencommissie Landbouwzorg.
Vermeld in de brief:
- Jouw naam, adres, telefoonnummer en dat van je wettelijke vertegenwoordiger of van diegene die je helpt bij het maken van de brief;
- De naam, adres en telefoonnummer van de zorgboerderij en de persoon met wie je een geschil hebt;
- Een zo’n uitgebreid mogelijke beschrijving van het geschil
- Een beschrijving over wat je al hebt ondernomen om tot een oplossing van het geschil te komen;
- Stuur je brief naar:
Stichting Geschillen in de landbouw c.a.
Geschillencommissie Landbouwzorg
Postbus 245, 6700 AE Wageningen
Of e-mail: info@iar.nl
- Je kunt ook gebruik maken van een formulier dat te vinden is op de website van de Geschillencommissie.
De geschillencommissie Landbouwzorg gaat het geschil behandelen. Tot de procedure horen in elk geval het vragen van een schriftelijke reactie aan de zorgboer en een zitting, waarbij beide partijen het woord kunnen voeren.
Voordat de geschillencommissie Landbouwzorg je geschil in behandeling kan nemen moet je eerst een depot storten van € 50. Na aanmelding van je geschil krijg je hier meer informatie over. Na een paar weken krijg je bericht van de klachtencommissie. De commissie geeft dan aan wie gelijk heeft in het geschil.
Wil je meer informatie?
Op https://www.zorgboeren.nl/landelijke-klachtenregeling-landbouw-en-zorg staat meer informatie over hoe je een klacht kan oplossen en hoe de landelijke klachtencommissie en de geschillencommissie werkt.